dijous, 25 de juny del 2015

TALLERS DE SANT JOAN.

El Sr Lluís Borrell va explicar-nos el procés de destil·lació de la SÀLVIA.
També va fer-nos aquests tallers:
VI DE SÀLVIA:
Escalfar un vi rosat i abans de que bulli afegir-hi dos grapats de fulles fresques i netes de sàlvia. Apagar el foc i mantenir el pot amb el vi  i la sàlvia tapat i després d'uns 15 minuts ja es pot filtrar i afegir-hi 1/2 vaset de sucre. Cal remenar-ho fins que el sucre es dissolgui. Pot servir-se fred o tebi.

SALS D'HERBES:
Vam preparar-nos potets de sal barrejada amb sàlvia, romani i farigola. Aquesta sal guanya en sabors amb el pas del temps.

SAQUETS D'HERBES AROMÀTIQUES:
Poden fer-se saquets amb qualsevol herba aromàtica. Cal posar l'herba assecada dins de bossetes de roba o, si no en tenim i no sabem cosir-les, podem fer servir bosses de filtres de te.

RENTAT BUCAL:
Cal una branqueta de fulles de menta, una de fulles de sàlvia, un clau d'olor i una tassa i mitja d'aigua. Cal fer una infusió amb tots els ingredients. Deixar-ho reposar fins que es refredi a temperatura ambient. Es pot fer el rentat tres vegades al dia.

A part d'aquest tallers ens en va proposar i d'altres com: loció per ennegrir pestanyes, loció per enfosquir el cabell....

Van ser unes activitats interessants i va resultar un matí profitós.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada